Kortbetalning: Integration spar tid och pengar

Bläddra ner för att läsa artikeln!

Kortbetalning: Integration spar tid och pengar

160912

Genom en integration mellan Kobra II och Nets betalkortsterminaler sparas timmar och pengar ute i återförsäljarledet, både i kundmottagningen och på ekonomiavdelningen.

Köpet går smidigare för både säljare och kundmottagare när arbetet med att ta betalt enbart görs i Kobra II och beloppet skickas direkt till terminalen. Man undviker också risken för fel när beloppet skickas direkt från systemet utan manuell handpåläggning av personalen. En spärr i Kobra II säkerställer att pengarna verkligen kommer in, innan kunden lämnar anläggningen.

För ekonomiavdelning blir det en riktig tidsbesparing när det manuella arbetet med de dagliga kvittona från terminalerna inte behöver göras för att skilja kontanta betalningar från kortbetalningar. Manuella ombokningar minimeras när alla betalningar som sker med kort kommer in som egna poster och redan uppdelade i respektive inlösare (Visa, Mastercard etc.). Även betalning med egna kundkort kommer in som unik post. Sist men inte minst försvinner problem med differenser och mertid för felsökning (kontantnota kontra manuell inmatning) med denna tilläggsfunktion.

För mer information, kontakta vår marknadsavdelning på marknad@fordonsdata.se