Vi söker en engagerad och driven systemutvecklare

Som systemutvecklare kommer du att arbeta med utveckling, från databas till frontend. Du kommer att tillhöra en av våra två utvecklingsavdelningar och vi arbetar i mindre team.  Du kommer att vara delaktig i alla faser av utvecklingsprocessen, från krav till driftsättning. Vårt utvecklingsverktyg är Visual Studio och språket som vi utvecklar i är i huvudsak COBOL. Vi jobbar även med C, C++, Java och Python och våra operativsystem är AIX samt Windows. Vi strävar ständigt efter att modernisera och effektivisera våra produkter.

Tjänsten innebär både förvaltning och utveckling av vårt affärssystem (Kobra II). Du kommer arbeta både i UNIX- och Windowsmiljö. Vi kommer att tillhandahålla utbildning och kunskap inom miljön och våra utvecklingsspråk.
Tjänsten är en heltidstjänst och vårt kontor hittar du i nyrenoverade fräscha lokaler vid World Trade Center i Lund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap, datalogi, informatik eller motsvarande. Vi välkomnar både sökande med erfarenheter av andra språk och miljöer än de vi arbetar i, liksom dig som har erfarenhet av miljöer som liknar vår. Det är meriterande att ha programmerat i stora affärssystem samt om du har erfarenhet av script i Linux/UNIX.

Du har:

  • Goda kunskaper i programmering och problemlösning.
  • Minst 3 års erfarenhet av applikationsutveckling.
  • God kommunikationsförmåga, du kommunicerar effektivt och tydligt i både tal och skrift.
  • Intresse för ett verksamhetssystems flöde.

Som person är du strukturerad, prestigelös och bra på att samarbeta. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt där du visar på god förmåga att kunna lyfta blicken och se helheten och värdet av det arbete du utför. Du är driven och uthållig och motiveras av att lära dig nya tekniker och lösningar. För att förstå din uppgift behöver du ett intresse för hur vårt system hjälper våra kunder att bli effektiva och lönsamma. Du är en lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap och kompetens. Du är trygg i dig själv och din kompetens och vågar driva de frågor du brinner och tror på.

Vad FordonsData erbjuder dig

FordonsData har under 25 år framgångsrikt försett fordonsbranschen med administrativa system och är idag den leverantör som erbjuder marknadens mest kompletta och välintegrerade affärssystem för fordonsbranschen i Sverige. Sedan starten har vi expanderat med lönsamhet under alla år.

Det händer mycket på FordonsData och framtiden ser positiv ut. Både produkter, tjänster, företaget och arbetsmetoder utvecklas i rask takt. För rätt person finns det stora möjligheter till långvarig utveckling. Här jobbar engagerade och kompetenta personer som stannar länge. Varje individs personliga utveckling bidrar till verksamhetens framgång och måluppfyllelse.