Vi söker två juniorutvecklare

FordonsData fortsätter växa och stärker nu upp organisationen med ytterligare två utvecklare. Vi söker därför dig som är nyexaminerad systemvetare, i början av din karriär och dessutom har intresse för programmering kombinerat med affärssystem.

Du kommer ingå i en grupp av mycket kompetenta utvecklare och där du kommer arbeta med både nyutveckling och underhållsutveckling av komplexa system. Du blir delaktig i hela utvecklingsfasen från kravställande, planering och utveckling till implementering. Programmeringsspråket är framförallt COBOL, vilket troligen är helt nytt för dig, varpå du kommer få gedigen introduktion och utbildning inom detta. Utvecklingsmiljön är i Visual Studio vilket du däremot troligen är bekant med. Du kommer även ha en del kundkontakt och ta hand om supportärenden av 3rd line karaktär samt en hel del kontakt med kolleger internt, inte minst inom konsultorganisationen.

Under din första tid får du en mentor som stöttar dig. Till en början får du enklare uppgifter för att lära dig språk och utvecklingsmiljö, för att sedan successivt slussas in i mer komplexa uppgifter och problemställningar

Vi söker dig som

  • Är nyexaminerad systemvetare eller studerat annan likvärdig IT-utbildning alternativt har något års arbetslivserfarenhet
  • Drivs av att arbeta med programmering och har ett intresse för komplexa system
  • Har ambitionen att lära och specialisera dig inom bl.a. COBOL
  • Har viss kunskap inom hårdvara och serverkommunikation
  • Är redo på att satsa på dig själv och din utveckling

 
För att bli framgångsrik i tjänsten tror vi att du har en hög ambitionsnivå och verkligen vill lära dig ett nytt programmeringsspråk. Som person är du strukturerad och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är van vid att analysera och lösa komplexa problem från dina studier som du kan omsätta i arbetslivet. Likaså visar du självinsikt och är trygg i dig själv som person. Då det är ett nära samarbete med de andra i teamet är det viktigt att du har en förmåga att lyssna lyhört och kan anpassa dig till din omgivning, samtidigt som det är avgörande att du kan driva dig själv och verkligen ta ansvar för dina arbetsuppgifter.