Vi söker en ny applikationskonsult, inriktning ekonomi

Är du ekonomen som trivs i en varierande roll, med mycket kontakter, och vill använda din pedagogiska ådra – då kan denna tjänst vara rätt steg för dig. Du ingår i en grupp av applikationskonsulter och kommer att vara stationerad i fräscha, nyrenoverade lokaler på FordonsData Nordics huvudkontor i Lund. I tjänsten ingår en hel del resor inom Sverige.

Som applikationskonsult är din viktigaste arbetsuppgift att leverera utbildning och konsultation och att göra detta med bästa kvalitet. Du ska hålla utbildningar och uppstarter främst i vårt affärssystem Kobra II. En del av ovanstående tid är per telefon, men oftast innebär det att du åker ut till kundens verksamhet. Våra kunder beställer även utredningar och avstämningar av mer eller mindre komplex karaktär, där din kompetens och erfarenhet behövs. För övrigt arbetar vi en del med kravställande och tester och arbetar i produktgrupper för att utveckla vår produkt Kobra II.

Vem söker vi?
Vi söker en ekonom som har arbetat med löpande ekonomiarbete och har erfarenhet av avstämningsarbetet. Du har arbetat som redovisningskonsult och är van vid att möta nya kunder i deras miljö. Nu vill du använda dina kunskaper på ett nytt sätt genom att utbilda och guida våra kunder hur de ska använda vårt affärssystem. Du har en basutbildning eller högskoleutbildning inom ekonomi, men den praktiska erfarenheten är viktigast.

Pedagogiskt arbete som t ex att hålla utbildningar eller att ha arbetat som konsult i integrerade affärssystem är meriterande. Du är van att arbeta med problemlösning och har erfarenhet av roller som inneburit att du varit ”spindeln i nätet” när det gäller frågor kring affärssystemet. Du har en stor nyfikenhet och intresse för IT och har goda kunskaper i Excel. Det är en stor fördel om du har arbetat med integrerade affärssystem. Vi förutsätter att du har körkort.

Som person är du noggrann och ansvarstagande och drivs av att göra kunden nöjd och leverera med hög kvalitet. Du har ett professionellt och affärsmässigt förhållningssätt både internt och externt. Vidare är du serviceinriktad och självständig och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med olika funktioner.