Vi söker senior systemtekniker med Citrixkompetens

I detta jobb som senior systemtekniker kommer du att arbeta i en föränderlig miljö med teknisk problemlösning och konsultation med stort inslag av kundkontakt.

Du kommer att tillhöra vår IT-avdelning där vi arbetar i två parallella spår – drift och leverans. Vi jobbar aktivt med utbildning inom nya och befintliga områden för att bredda medarbetarnas kompetens.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Underhåll och utveckling av interna såväl som externa tekniska lösningar
  • Konsultation och support på våra ASP- och private cloud lösningar samt nätverksrelaterade frågor kring dessa tjänster
  • Driftsättning av kundlösningar via installationsprojekt
  • Dokumentation av systemförändringar och rutinbeskrivningar

Detta jobb ställer krav på egen drivkraft och god förmåga att ta egna initiativ.

Tjänsten är en heltidstjänst och är placerad på vårt kontor i nyrenoverade fräscha lokaler vid World Trade Center i Lund.

Vår miljö

Vi erbjuder vårt affärssystem och säljstödsapplikationer som ASP-lösningar till kund där vi i externt datacenter själv förvaltar våra system på två olika virtualiseringsplattformar; IBM PowerVM samt VMware.

FordonsData har även utvecklat en heltäckande driftplattform baserad på Citrix som vi erbjuder våra kunder som en private cloud-lösning.

Driftplattformen innefattar idag Microsoft Exchange Server och Officeprogram samt kundunika applikationer.Den för våra system gemensamma SAN-lösningen bygger på IBM StorWize kopplad till backupprogramvara EMC Networker. Vår infrastruktur baseras på produkter från Palo Alto, Juniper och Cisco.Driftövervakning och klientutrullning sker bland annat med hjälp av Microsofts programsvit System Center.Internt på FordonsData använder vi Office 365 och IT-avdelningen supporterar våra användare på denna plattform.Kvalifikationer

Vi söker dig som har baskompetens från en teknisk IT-utbildning t. ex. någon av YH-utbildningarna Certifierad system- och nätverkstekniker eller IT-infrastrukturspecialist och därefter har arbetat 5 – 7 år som system- eller nätverkstekniker. Vi sätter stor vikt vid att du har praktisk erfarenhet av att förvalta och/eller designa Citrixlösningar.

Som person behöver du inte kunna eller känna till alla våra teknikplattformar men det är viktigt att du är nyfiken på att lära dig tekniska lösningar du inte behärskar idag, att du arbetar strukturerat och är lösningsorienterad. Kunskaper och erfarenhet av Exchange 2016 samt Power Shell-script är meriterande.Du har ett affärsmässigt förhållningssätt där du visar på god förmåga att se helheten och värdet av det arbete du utför samt du är uthållig med god förmåga att nå avslut. Då vi är en mindre grupp bestående av tio medarbetare är det viktigt att du är en lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap och kompetens.