Quattro stagioni – fyra årstider på samma gång …

augusti 27, 2019

Två månader av sommar har kommit och gått. Sakta fylls vårt hus här på Hedvig Möllers gata 6 med glada, utvilade och solbrända kollegor. Kön till kaffeautomaterna är plötsligt tillbaka till det normala och det vibrerar av aktivitet. Och samtidigt som det fortfarande är sommar utomhus, är det plötsligt både höst, vinter och vår här – på en och samma gång.

Hur då menar du?

Jo, det är ju nu det börjar, precis som det gör varje höst. Plötsligt infinner sig en energi som är helt unik för augusti och det ligger en förväntan i luften som smittar av sig. Allt som är planerat sedan länge ska nu genomföras och komma i mål (”vinter/årsavslut”) och nya planer ska smidas för framtiden (”vår”).

Ett av de största projekten som pågått under några års tid är framtagning av ett helt nytt säljstöd. De första versionerna är ute hos våra kunder och vi går i höst in på upploppet med att färdigställa Kobra II Säljstöd 10 med alla de finesser som vi haft i vår plan plus lite till. Vi ska också ha en fristående version, som kan köras tillsammans med andra affärssystem.

Digitalisering är en stående punkt på agendan för både oss och våra kunder. Under hösten kommer vi att införa digitala avtal för alla kunder som tecknar om eller nya avtal. Vi kommer också att prata om den digitala kundresan som våra kunders kunder vill göra och vad vi kan göra för att hjälpa till i denna. Vår IT-avdelning rustar kontinuerligt för ökad säkerhet. Det som var känt idag är nytt imorgon, så det är ett ständigt arbete att förhindra intrång och vara ett steg före.

Vår försäljningsavdelning på sju personer slog rekord i antal kundbesök förra året och har på sin att göra lista att komma ut till ännu fler i år. Så om du vill ha ett besök kommer vi gärna ut och hälsar på – hör av dig till Martin och co på marknad@fordonsdata.se för att boka in ett besök först av alla.

Våra konsulter kommer också vara ute mycket i höst. Förutom våra öppna kurser och andra beställda konsultuppdrag, kommer vi under hösten att rulla ut Kobra II på 18 orter, 27 anläggningar och 15 märken åt en av Sveriges största bilhandlare.

För allt vi vill göra behövs så klart fler personer som kan hjälpa till. Under året har vår HR-avdelning arbetat med rekrytering av bland annat ett gäng nya supportmedarbetare som ska läras upp i Kobra II, så att de kan ge service åt alla våra användare. Under hösten ska ytterligare 3 utvecklare anställas och vi ska se över vårt introduktionsprogram så att fler kan komma ut i verksamheten snabbare.

Varje höst drar vi dessutom igång ett årligt återkommande arbete, där vi tittar på vår verklighet nu och framåt och tillsammans tar vi sedan fram strategier för de närmaste fem åren. Vi ser också över vår organisation för att se till att vi är rätt organiserade för uppgiften och har de kompetenser som våra kunder efterfrågar.

Och så har vi något extra att längta till! Den 17 oktober samlar vi kunder, generalagenter och användare på vårt kundevent ”A-Day” här i Lund. Det blir en dag där några av våra duktiga användare berättar om hur de arbetar med Kobra II, där vi lär av varandra och funderar på vilken utveckling vi behöver göra i vårt system för att våra användare ska få en bättre vardag.

Vi ses!

Hälsningar
Vi på FordonsData