Vardagshjältar

september 23, 2019

Netflix och HBO är fulla av dem – de ensamma starka hjältarna som vinner alla fighter och löser våra problem. Men utanför skärmen – i verkligheten – behövs alla spelare på spelplanen: någon som lyssnar, någon som är kreativ, någon som är försiktig och någon som driver på. Det behövs till och med någon som ser till att kakförrådet är fullt …

Apropå det, så tog vi på FordonsData en dag i Skåne i september för att träna på detta. Precis som vi övar på brandlarm, hjärt-och lungräddning eller krishantering– ju mer vi övar på att samarbeta, desto bättre blir vi på det där ”tillsammans”. För om vi jobbar bra tillsammans och har roligt på jobbet gagnar det inte bara oss utan också våra kunder. Då får vi snabbare saker gjorda och ge dig den kundservice du förväntar dig. En viktig ingrediens är att vi alla vill ”tillsammans”.

Som kund är du en viktig del av vårt ”tillsammans”. Genom att vara testpilot för några av våra nya produkter är du med och påverkar hur slutprodukten blir. När du är med i vår användarförening eller programråd kan du flagga för kommande förändringar som vi behöver anpassa oss efter. När du kontaktar vår support med saker som verkar konstiga eller som skulle kunna lösas på ett bättre sätt eller när du svarar på vår årliga kundundersökning.

För ett tag sedan var det dags för en av våra medarbetare att gå i pension. Låt oss kalla honom Håkan. Som senior utvecklare var han mentor till många nya utvecklare och hade hela tiden något kul på gång för att skapa små platser av tillsammans. Ibland för att samla in pengar till något bra ändamål. Ibland bara för att klättra upp på taket på lunchrasten ”bara” för skoj skull.

Och där i vardagen behövs våra hjältar, fast inte i traditionell Hollywood-kostym, utan i Håkan-kostymer.
Där hjälten är en kollega eller kund som hjälper oss att bli bättre än vad vi är en och en.

Hälsningar
Vi på FordonsData